20150905_152248

Jos Boerrigter Uw specialist in Lampenkappen

Lampenkappen. In alle soorten en maten. Menig winkel zal jaloers zijn op het assortiment van Jos Boerrigter. Met ruim 20 jaar ervaring inmiddels onmisbaar op de markt in Winterswijk. Al is er in die jaren heel veel veranderd.

Heel veel kappen

Medio jaren negentig zette hij voor het eerst zijn kraam op in Winterswijk. En dat doet ie inmiddels zes dagen per week op diverse markten. En soms op zondag op een braderie of andere markt. Een behoorlijke klus, ook gezien het aantal lampenkappen dat hij elke keer meeneemt. “Dat is meteen ook mijn kracht. Ik heb ontzettend veel kappen. In alle soorten en maten. Klanten weten dat ook en zijn bereid om speciaal daarvoor naar de Winterswijkse markt af te reizen.”

Service

Niet alleen het assortiment is zijn kracht. Ook de service. “Mijn klanten mogen de kap meenemen en ze weten dat wanneer de kap niet past of toch niet bevalt, deze retour kan worden gebracht of geruild kan worden voor een andere. De mensen waarderen dat. Bovendien vind ik het belangrijk dat mensen de gewenste kap kunnen kiezen.”

Veel veranderd

Met meer dan twintig jaar ervaring heeft Jos veel meegemaakt op de markt. “Er is zo ontzettend veel veranderd. Ook in economisch opzicht met de opkomst van prijsvechters. Dat maakt het soms wel lastiger. Ik bied kwaliteit van Nederlands fabricaat, dat is niet te vergelijken met veel van de kappen die de prijsvechters aanbieden. Ook is mijn assortiment uitgebreid met decoratiemateriaal en kristal.”

Een hele klus

Wat niet veranderd is, is het enorme aanbod. De kraam ligt vol met wel honderden kappen. Een hele klus om dat alleen elke keer weer op te zetten. Maar eerder inpakken is uit den boze. “Ten eerste mag dat niet, maar je kunt het ook niet maken tegenover jouw klanten en collega’s op de markt. Als men inpakt betekent dit vaak dat het afgelopen is en gaan de klanten ook weg. Dat moeten we niet hebben, want er zijn natuurlijk ook marktkooplui die het juist ook moeten hebben van de laatste uren.”